Behandling

Bas Undersökning

Grundläggande tand hälsoundersökning.

Boka basundersökning i Jönköping

Hos oss på Pärlans Tandvård i Jönköping kan du boka en basundersökning. Vid en basundersökning går våra tandläkare igenom dina tänder och munhälsa och du blir informerad om hur du tar hand om dina tänder på bästa sätt. Basundersökningen görs även i förebyggande syfte för att kunna identifiera sjukdom eller något annat problem. Våra tandläkare kommer att föreslå en passande behandling för dig och dina behov.

Vad ingår i en basundersökning?
En basundersökning är en enklare undersökning som görs i syfte att få en generell bild av patientens munhälsa och vid behov kan andra behandlingar rekommenderas. Följande ingår i en basundersökning hos oss:

1. Undersökning:
Under en grundundersökning hos tandläkaren används ett instrument som kallas för sond för att känna på tänderna och tandköttet. Sonden har en smal spets, som kan vara rak eller formad som en krok. Om tandläkaren känner att tandytan är mjuk, kan det tyda på att det finns hål i tänderna, även kallat karies. Om kariesangreppet inte har trängt igenom tandens yttre lager, emaljen, kan det förebyggas genom noggrann tandborstning och användning av fluor, som i form av fluorskölj.

2. Råd för din munhygien
Under eller efter undersökningen kan det hända att tandläkaren informerar dig om hur du på bästa sätt kan förbättra munhygienen, beroende på hur tänderna ser ut. Idag går många tandsjukdomar att undvika tack vare noggrann tandborstning med flourtandkräm och vid behov använda tandtråd.

 

3. Åtgärder och råd
Om det under undersökningen visar sig finnas tandsjukdomar eller andra problem som kräver behandling, kan våra tandläkare föreslå åtgärder. Det kan även ske att tandläkaren upptäcker något som kräver ytterligare undersökning, då brukar en ny tid föreslås.

 

Välkommen att kontakta eller besöka oss på Pärlans Tandvård i Jönköping för ytterligare konsultation!

 

Boka Tid Idag

Vi finns här för ditt perfekta leende!

Kontakta Oss

Välkommen att ringa oss eller boka tid själv via knapparna nedan. Vi finns här för dig!