Behandling

Rotbehadling

Endodonti, eller rotbehandling, fokuserar på att ta bort den skadade pulpan, rengöra och desinficera tandens kanaler.

Rotfyllning i Jönköping

En rotfyllning är en tandbehandling som ofta utförs när tandpulpan blir inflammerad på grund av ett hål i tanden. Under denna behandling öppnar tandläkaren tanden och tar bort den skadade inre vävnaden för att sedan fylla rotkanalen igen. Välkommen att boka tid för rotfyllning i Jönköping hos oss på Pärlans Tandvård.

Varför görs en rotfyllning?
En rotfyllning är en vanlig tandbehandling som utförs när en tand drabbas av karies, vilket leder till infektion eller inflammation i tandens pulpa. Pulpan är den mjuka inre vävnaden i tanden som innehåller blodkärl och nerver. För att utföra en rotfyllning tar våra tandläkare bort den skadade pulpan och fyller rotkanalen för att förhindra ytterligare bakterieintrång.

Hur omfattande en rotfyllning blir beror på problemets svårighetsgrad, men det kräver oftast flera besök hos tandläkaren. Innan behandlingen påbörjas, måste du först konsultera med våra tandläkare som kommer att ställa en diagnos och informera dig om behandlingsprocessen som är anpassad efter dina specifika behov.

Rotfyllningar är avgörande för att bevara en tand som annars skulle behöva extraheras på grund av infektion eller inflammation. Denna procedur syftar till att rädda tanden och bibehålla dess funktion i din mun. Pulpan tenderar att bli mer skör med åldern, vilket gör tidig behandling viktig för framgångsrika rotfyllningar.

Välkommen att kontakta eller besöka oss på Pärlans Tandvård i Jönköping för ytterligare konsultation!

 

 

Boka Tid Idag

Vi finns här för ditt perfekta leende!

Kontakta Oss

Välkommen att ringa oss eller boka tid själv via knapparna nedan. Vi finns här för dig!