Behandling

Extraktion

Extraktion är en sista men nödvändiga procedur för oss tandläkare.

Dra ut tand med akuttid i Jönköping

Att dra ut en tand heter extraktion och betyder enkelt sagt att en tand avlägsnas ur munnen. Det kan finnas flera anledningar till att dra ut en tand och är ofta en sista utväg. Du som kund hos oss på Pärlans Tandvård i Jönköping kan känna dig trygg. Att dra ut en tand hos oss är smärtfritt då vi använder rätt bedövning och teknik. 


Varför drar man ut tänder?

Det finns flera olika bakomliggande orsaker till att en tand måste dras ut. På Pärlans Tandvård i Jönköping undersöker vi dina tänder noggrant innan ett gemensamt beslut fattas. Nedan listar vi olika faktorer som kan leda till att en tand måste dras ut.

1. Inflammation: En tandutdragning kan vara aktuell om tänderna drabbas av svåra och kroniska inflammationer som inte kan behandlas effektivt på ett annat sätt.

 

  1. Tandlossning: Avancerad tandlossning, även kallat parodontit, kan skada tändernas stödstrukturer att tanden inte kan räddas och måste tas bort.

 

  1. Obehandlade kariesangrepp: Om kariesangrepp inte behandlas i tid kan de utvecklas till ett stadium där tanden är så skadad att extraktion blir nödvändigt.

 

  1. Komplikationer med visdomständer: Visdomständer kan ibland orsaka smärta, obehag och andra komplikationer och då kan det krävas att visdomstanden dras ut.

 

  1. Trauma eller skador: Om en tand är skadad till följd av trauma eller en olycka, och kan inte repareras, kan tandläkaren fatta beslut om att dra ut tanden för att förhindra ytterligare problem.

 

Tveka inte att kontakta eller besöka oss om du misstänker att du har problem med dina tänder. Varmt välkommen till Pärlans Tandvård i Jönköping!

Boka Tid Idag

Vi finns här för ditt perfekta leende!

Kontakta Oss

Välkommen att ringa oss eller boka tid själv via knapparna nedan. Vi finns här för dig!